Monday, October 29, 2012

Tantum verde - pastile, prospect

Labels:
Tantum verde - pastile, prospect. In principal, Tantum verde are rol analgezic si antiinflamator in afectiunile cavitatii bucale si a gatului.O sa explica mai pe larg despre ce este vorba.

Indicatii;

- folositor in inflamatii oro-faringiene: faringita, amigdalita, gingivita, stomatita, parodontopatii, leziuni ale mucoasei bucale de diferite etiologii (cum ar fi proteze, iradieri, manevre stomatologice).

 Contraindicatii. Nu se administreaza persoanelor cu hipersensibilitate la benzidamina si excipienti, acid salicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidine, si in caz de fenilcetonurie

Tantum verde sarcina si alaptare. Doar la recomandarea medicului.
Nu se administreaza la copii cu varsta sub 6 ani. Iar la copii cu varsta intre 6-11 ani se face doar sub supravegherea unui adult.


Mod de administrare:

La adulti si copii cu varsta peste 6 ani: se recomanda un comprimat de 3-4 ori pe zi, care se pastreaza in cavitatea bucala pana la dizolvare. Se recomanda minim 7 zile de tratament.

Reactii secundare.
Poate aparea o senzatie de amorteala la nivelul gurii si a faringelui la administrare.
Rar, poate  sa apara o senzatie de arsura la nivelul mucoasei bucale, o stare de greata sau reactii alergice, care dispar dupa ce nu mai folositi medicamentului.
Extrem de rar poate aparea:  laringospasm şi angioedem

Tantum verde pret. 20 de pastile costa in jur de 18 RON.



No comments:

Post a Comment