Tuesday, January 8, 2013

Sortis prospect

Labels:
Sortis prospect. Afla mai jos toate informatii despre medicamentul Sortis. O sa incep cu indicatii, contraindicatii si mod de administre, plus alte multe informatii.

Indicatii:
- ca adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL - colesterol, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacientii cu hipercolesteremei primara.

Contraindicatii. Acest medicament nu se administraza persoanelor cu hipersensibilitate, afectiune hepatica activa, cresteri inexplicabile si persistente ale transaminazelor serice de peste 3 ori fata de valoarea normala, miopatie.

Sortis in sarcina si alaptare. Nu se administreaza.

Interactiuni cu alte medicamente. Nu se ia concomitent inhibitori de citocrom P450 3A4 digoxin, contraceptive orale, warfarina.


Mod de administrare
Doza initiala cea mai frecventa este 10 mg atorvastatin, o data pe zi, indiferent de ora si de mese. Dozajul se individualizeaza in functie de valorile initiale ale LDR - colesterolului, obiectivul terapiei si de raspunsul terapeutic al pacientului.Titrarea dozelor se face la 4 saptamani sau mai mult. Doza maxima este de 80 mg o data pe zi

Sortis efecte secundare. Cele mai frecvente reactii adverse sunt: constipatie, meteorism, dispepsie, dureri abdominale, cafalee, greata, mialgii, astenie si insomnie.

Sortis pret. O cutie cu 30 de comprimate costa in jur de 40 RON.



1 comment:

  1. Buna ziua

    Eu am avut o experienta nefericita cu Sortis (Atorvastatin). Mi s-a prescris o tableta pe zi iar in cea de-a treia zi mi-a amortit piciorul stang (gamba si laba piciorului). Am intrerupt tratamentul iar dupa cateva zile amorteala a disparut. Perioada de injumatatire a medicamentului este de aprox. 14 ore, asa ca sa nu va asteptati sa dispara imediat efectele secundare.
    In ceea ce priveste efectele secundare, ele sunt destul de des intalnite si multa lume se plange mai ales de amorteli, umflaturi, echimoze.
    Trebuie sa stiti ca acest medicament este contraindicat in cazul hipertensiunii arteriale, hipotiroidism, probleme hepatice, operatii recente, diabet, sarcina. Nu consumati alcool in timpul tratamentului.

    Multa sanatate

    ReplyDelete